Dinkiću, alal ti šiber!

Nemam običaj, ali se probudih okupana znojem, pa dok je zgroženost sveža…

Gotovo sve možete pročitati ovde. Ako vas mrzi da čitate, ali pročitajte, kad vas sve leeepo molim, pa se i vi iznervirajte, da vam prepričam: Dinkić se zalaže da jednokratni bonus od 5.000 dinara dobiju svi zaposleni u javnom sektoru sa platom ispod 80.000 dinara. Ono što tu ne stoji, a Dinkić je izjavio je da je osamsto evra njemu nekako „prava mera“. Nisu još okačili video, da čujete lepo i sami.

Čega bre mera, majke ti?

U zemlji koja ima stopu nezaposlenosti koju ima, ti ceniš da je uravnilovka, podela s glave na glavu državnih činovnika, pravi način da se pomogne, a osamsto evra prava mera siromaštva. Pardon, „srednjeg sloja kome takodje treba pomoć“, reče i nekako živ ostade.

Ovom prilikom neću da ulazim u neefikasnost i glomaznost državnog aparata, niti da kalkulišem da li su lekari podjednako pogodjeni kao i pomoćno osoblje.

Ovom prilikom želim da izrazim gnušanje nad ovim čovekom koji će biti ministar dok je sveta i vijeka, a da ničim pametnim to zaslužio nije. Nije bre njemu žao vaših plata i dece, bliže mu se izbori.

Pa gleda gde mu je najzgodnije da počne s uvlačenjem kako bi prebacio cenzus.

Svi se bacili na low-profile predizbornu kampanju, k’o da smo redom magarci pa ćemo da progutamo. A možda i jesmo ipak samo stoka i ovog puta ovima, ili onim drugim, nema bitnije razlike, planovi prodju. U pravu si Mahlat.

Onaj što je predsednik DS i zato nije predsednik svih gradjana Srbije mi se dva dana kao Apolon slika iznad Atine, srce mi drKće od ponosa kad ga ’nako naočitog vidim kako širi ruke nad Grčkom, kao da će lično on da je zaštiti od ekonomske krize; naprednjaci rešili da na Vidovdan, na sred mog grada organizuju veliki predizborni miting, a Mlađa šta će, deli ono što ima, pa pošto ne može pamet i lepotu, mora pare. Muka je to.

I muka mi je više.

Bedni smo da bedniji ne možemo biti. Svakako, ne samo finansijski. Čim dajemo na sebe svakoj šuši.

Negooo, nek’ digne dva prsta onaj ko je ovog meseca gurnuo u džep osamsto evrića, al’ od plate u zemlji Srbiji. Niko? Jedan posto? Jeee l’?!?

Nemoguće. Vi što nemate osamsto evra nemate od čega da živite. Uzeo Mlađa meru, nije on veverica. Zna koliko treba da se normalno…živite sa trideset hiljada??? Vi sa dvadeset??? Nemoguće. To nije tačno. Vi lažete. Vi imate dodatne izvore  prihoda. Babu na selu koja vam šalje kokoške i lukac i paradajz. Ili švercujete. Kradete. Varate. Sundjer Bob vam pravi pljeskavice.

Ne radite u javnom sektoru? Aaa, u privatizovanoj fiiirmiiii. A uopšte ne radite??? Uuuu, jadniiii. Pa pobogu, čoveče, od čega živite? Tako već godinama? Aaa, vama treba ispitati poreklo imovine, da se tačno utvrdi kako živite. I od čega. A naročito zašto.

E, sad, ukoliko se zaposlite u javnom sektoru i ubijete platu od 79 hiljada dinara, Mlađa će vas častiti sa još pet banki. Od čega? Pa  od NBS, Telekoma i Aerodroma „Nikola Tesla”. Ima se, može se.

Mašala.

Ako ne, džaba ste krečili. Crknite. Jebi ga.

Dabogda se svi vi, kao ja maločas,  od gađenja probudili na sred dnevnika kad čujete Mlađin glas.

E, tako.