Dekontaminacija

Kucam nešto. Mnoogo važno. Do mog. Potpuna koncentracija, kao bacač noževa u cirkusu. Samo tastatura, slušalice i nas dvoje, belina i ja, oči u oči. Levo uvo mi otpada od gudača a desno od savršenog vokala, nadam se da ću dok pišem konačno i ogluveti. Belo štapče i pas-vodič mi i onako ne ginu,šta fali, već kucam na slepo, monitor nazirem, nema neke razlike.

Elem, čovek peva. Baaaš peva. I u pauzama njegovog andjeoskog ispuštanja duše dopire do mene neko blebetanje: „naša deca…naša zemlja…naš nacionalni identitet“…pa jopet „naša deca“…? Čija, bre, amaan za aman, deca? Vid’ čarobna kutija uključena! Iz nje gomilu fekalija prosipa neko odelo. Što je najludje, više im ne razlikujem boje. Svi mi isti – crni pa zacrnjeni. Nisam sigurna, mislim da čak i nema decu, ali i naša su njegova, je l’? Brine on za našu….Dosta!

Prekidam iz momenta. Ponavljam replike iz crtanih filmova. Provereno najbolji efekat postiže se neposredno posle kontaminacije: za svaki minut izloženosti pet minuta Duška Dugouška. Može i Patak Dača. Najbolje je zajedno.Zamoljavam čoveka koji je zakonski obavezan da me trpi da promeni kanal i pusti neki CSI, jes’ da i toga ima na pretek, ali je manje krvavo. Ili usrano. Kuvam mu iz mesta čaj za dekontaminaciju. Duže bio izložen, on mora da otpeva „Prokleta si, nevernice“ iz istoimenog filma i da nabroji sve naturščike, da bi se potpuno pročistio, a red je i da se ja malo zabavim 😉 Divna terapija.Čim vidim špicu za neki od gnevnika, ja slušalice na uši i zaurlavam uz muziku. Blažena živim u neznanju. Je l’ poskupelo djubrivo? A pertle? ’Oće l’ biti dovoljno retardina u apotekama? Kakvo je snabdevanje benzenom i ludijumom? Zabole me. Baaaš me zabole. Nadam se da ću ogluveti. Da ne čujem njih…a ni sebe. Ruku na srce, teško me je slušati.

9 thoughts on “Dekontaminacija

 1. “Zabole me. Baaaš me zabole.”- welcome to the club!
  Zadnje 2-3 godine pokušavam da gledam bilo koje vesti , čisto da saznam šta se dešava u svetu…Ali, nekako uvek sam uključivala TV za vreme “vesti iz zemlje”….i odustala sam. Ne mogu da ih gledam, nikako….

 2. *etotako: na svu sreću, ima istomišljenika koji, za razliku od mene, umeju da crtaju 😉 a nisam se nadala da ću naći baš ovako odgovarajuću.

  *Aurora: osnovni problem je što vesti prosto moooram da odgledam, kao da će se svet srušiti ako nešto propustim, ali sam uhvatila sebe kako, u poslednje vreme, odslušam prvu rečenicu neke budalaštine i onda počnem da tačkiram luster, recimo, ili sliku na zidu, a čujem samo:”blablabla”…odbrambeni mehanizam, izgleda 😉

  *wtf: dapače, dašoče, jes litl dak, muzička terapija 🙂 U konkretnom slučaju balkanska etno muzika u izvodjenju Filharmonije. Za svaku prigodu različita play lista 😉

 3. Mislim, ja sam i dalje došla da pogledam ilustraciju. Nije da me tvoje napisano nije pogodilo, al kad vidim finu putanju, kako govna idu na TV, prosto mi ulepšan dan. A i svaka druga deskripcija suvišna!

 4. ma, samo nek je veselo 🙂 nemoj da bi se neko smejao, kod mene sad bije Glenn Frey – The Heat is On 🙂
  A i tačno, pored slike reči nisu morale ni da se ubace 😉

 5. Odlična ilustracija. Ja se osećam mnogo bolje kada nastupi faza da ne gledam TV. Međutim i nažalost, brzo je zameni faza kada kao luda gledam sve politčke emisije. Uglavnom se tada razbolim. Ne pamtim kada sam pogledala neki film – iscrpim se ostalim sranjima i onda mi se spava kada počne nešto pristojno 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *